VEDA JE ŽIVOT 2012

V spoločnosti, ktorá je zameraná na rýchly zárobok, sú vedci veľkým unikátom. Pozrite si videoprofily vedcov, ktorí dlhé roky pracujú na našej lepšej budúcnosti.

Zistiť viac
POZRITE SI VIDEÁ
SO SLOVENSKÝMI VEDCAMI
Prehrať video

Prof. Ing. PETER SINČÁK, CSc.

Profesor Sinčák je vedúci Centra pre inteligentné technológie na Technickej univerzite v Košiciach. Vo svojej práci sa zameriava na výskum kybernetiky, umelej inteligencie a učiacich sa systémov v teórií aj v aplikáciách.

Prehrať video

Prof. RNDr. PAVOL ŠAJGALÍK, DrSc.

Profesor Šajgalík sa zaoberá výskumom a vývojom progresívnych keramických materiálov. V súčasnosti je predsedom SAV. Myslí si, že vedec musí byť „snílek“ s nekonvenčným myslením, ktorý dáva prednosť poznaniu pred materiálnymi statkami.

Prehrať video

Prof. RNDr. SILVIA PASTOREKOVÁ, DrSc.

Profesorka Pastoreková pôsobí v oblasti experimentálnej onkológie, virológie a molekulárnej biológie. Vo svojej práci sa z laboratória snaží zlepšiť a predĺžiť ľudské životy.

Prehrať video

Doc. RNDr. IVAN OSTROVSKÝ, CSc.

Doc. Ostrovský pôsobí ako riaditeľ Chemického ústavu Prírodovedeckej fakulty UK. Radosť mu robí pomáhať deťom – vo svojom výskume sa venuje včasnej diagnostike dedičných metabolických porúch u novorodencov.

Prehrať video

IGOR KOČIŠ

Igor Kočiš je CEO GA Drilling, súkromnej spoločnosti, ktorá sa venuje hĺbkovému vŕtaniu. Vo firme sa neuspokojili s výsledkami na lokálnej úrovni, ale chcú preraziť vo svete.

Prehrať video

Prof. Ing. MILAN DADO, PhD.

Profesor Dado pôsobí na Elektrotechnickej fakulte Žilinskej univerzity. Venuje sa výskumu optických vlákien.

Pozrite si ďalšie videá

V projekte Veda je život sme pokračovali aj v roku 2013 a v roku 2019. Pozrite si 6 videoprofilov s najinšpiratívnejšími osobnosťami slovenskej vedy z roku 2013 a zoznámte sa so šikovnými výskumníkmi vo videách, ktoré sme pre vás pripravili v roku 2019.